Υγεία

Δωρεάν εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Αυξημένη επίπτωση της υπέρτασης, της υπερχοληστερολαιμίας, του σακχαρώδους διαβήτη, αλλά και έλλειψη τακτικού ελέγχου του καρδιακού ρυθμού με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται η ύπαρξη αρρυθμιών και ειδικά κολπικής μαρμαρυγής, που αποτελεί συνήθη αίτια εγκεφαλικού επεισοδίου, διαπιστώνουν οι επιστήμονες στη χώρα μας, με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς την ερχόμενη Τρίτη 29/9 που έχει σαν κεντρικό μήνυμα "πόσο υγιεινό για την καρδιά μας είναι το περιβάλλον μας;".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επιλογή αυτού του ερωτήματος, ως θέμα, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε αυτοί να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν υγιεινές για την καρδιά τους επιλογές στους χώρους που ζουν αλλά και εργάζονται. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να μειώσουν εντυπωσιακά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο των ιδίων, των οικογενειών τους και όλων αυτών που ζουν γύρω τους.
 Η “επιδημία” όμως των καρδιαγγειακών νοσημάτων με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο αφαιρούν πρόωρα ζωές, αποτελώντας πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας στη χώρα μας. Η επιδημία αυτή θα λάβει διαστάσεις πανδημίας αν δεν υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η Υπέρταση η υψηλή Χοληστερόλη, το αυξημένο Σάκχαρο, ή κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης.
 Όπως τονίζουν οι επιστήμονες του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας με αφορμή την ημέρα αυτή , “παρατηρούνται επίσης υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, απουσία φυσικής άσκησης και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καπνιστών, παράμετροι επικίνδυνοι για την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
 Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. “Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου” στις 1, 2, 3 Οκτωβρίου 2015, στην Αθήνα, στην Αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, από 09:00 έως 17:00.
 Γιατροί του Ιδρύματος θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του Προστάτη: Πώς η σύγχρονη διάγνωση και η ρομποτική χειρουργική αλλάζουν τα δεδομένα
Γράφει ο Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος, Χειρουργός - Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Two Surgeons Observing High-Precision Programmable Automated Robot Arms Operating Patient In High-Tech Hospital. Robotic Limbs Performing Complicated Nanosurgery, Doctors Looking At Vitals On Monitor.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του HACRO και του ΠΜΣ «Κλινικές Μελέτες: Σχεδιασμός και Εκτέλεση» του ΕΚΠΑ ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την πρακτική της κλινικής έρευνας και την αγορά εργασίας.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Γράφει ο Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑ
Modern CT scanner or MRI machine in a hospital radiology center. Diagnostic equipment in a medical lab.