Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δωρεάν φάρμακα για τρία χρόνια στο Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής, από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Δωρεάν φάρμακα  για τρία χρόνια στο Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής, από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Τριετές σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία (ΠΕΦ) με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για την δωρεάν παροχή φαρμάκων στα Κοινωνικά Φαρμακεία.

“Τηρώντας τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανεώνει μέχρι το 2022 το μνημόνιο συνεργασίας της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την συνεργασία.

Η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας υπεγράφη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, ως Πρόεδρο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, και από τον Πρόεδρο της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρο Τρύφων.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, των μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας καθώς και του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, Αιδεσιμολογιώτατου  Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Βασίλειου Χαβάτζα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, δήλωσε:

«Πατάμε τη σφραγίδα πάλι σε ένα έργο που έχει αρχή πιο παλιά, ένα έργο αγάπης που αναφέρεται στο κεφάλαιο της δωρεάν παροχής φαρμάκων. Φαρμάκων που μας τα προσφέρει πάλι δωρεάν και με αγάπη η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η πρώτη σύμβασή μας ολοκληρώθηκε, υπογράψαμε τη δεύτερη σύμβαση. Η εμπειρία μας είναι συγκινητική και παρηγορητική γι’ αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο και είναι μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτές τις δωρεές, γι’ αυτές τις προσφορές, διότι σε μια εποχή δύσκολη μπορούμε με αυτές τις συμπαραστάσεις – το φάρμακο που και δύσκολα βρίσκεται και ακριβό είναι – να το εξοικονομούμε και να το παρέχουμε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις