Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δωρεάν rapid test για τον κορονοϊό: Αυξάνονται τα σημεία δειγματοληψίας – Πώς λαμβάνεται η βεβαίωση αποτελέσματος

Δωρεάν rapid test για τον κορονοϊό: Αυξάνονται τα σημεία δειγματοληψίας – Πώς λαμβάνεται η βεβαίωση αποτελέσματος

Στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, αυξάνονται τα σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test. Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ΕΟΔΥ, σύντομα θα προσθέσει στην δυναμική του ακόμα 53 γραμμές δειγματοληψίας. 

Σε όλη τη χώρα τα σταθερά σημεία, όπου οι πολίτες μπορούν να υποβληθούν δωρεάν σε rapid test για τον κορονοϊό, φθάνουν πλέον – σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας – τα 325. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολύ σύντομα θα προστεθούν άλλες 53 γραμμές δειγματοληψίας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε rapid test για τον κορονοϊό όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.

Αναλυτικές πληροφορίες

Τα σημεία αυτά μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, αναζητώντας το αρχείο για καθημερινές ή Σάββατα και Κυριακές: 

Παράλληλα ο ΕΟΔΥ θα συνεχίζει να ανακοινώνει σε καθημερινή βάση τα σημεία με τις έκτακτες μαζικές δειγματοληψίες στον κάτωθι σύνδεσμο: 

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις