Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δραστική ουσία στο καρκινογόνο Roundup βρέθηκε στο 95% από μπίρες και κρασιά – Κάποιες μάρκες πωλούνται ευρέως και στην Ελλάδα!

Δραστική ουσία στο καρκινογόνο Roundup βρέθηκε στο 95% από μπίρες και κρασιά – Κάποιες μάρκες πωλούνται ευρέως και στην Ελλάδα!

Πριν από μερικές μέρες ο κόσμος συγκλονίστηκε από την είδηση ότι η Bayer καλείται μετά από δικαστική απόφαση να αποζημιώσει με το ποσό-μαμούθ των 2 δισ. ευρώ ένα ζευγάρι, επειδή το ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας Monsanto του προκάλεσε καρκίνο.

Συγκεκριμένα, σώμα ενόρκων δικαστηρίου της πόλης Όκλαντ έκρινε ότι το Roundup προκάλεσε στο ζευγάρι το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η δραστική ουσία γλυφοσάτη στο συγκεκριμένο καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο, υπάρχει σε πάρα πολλές μπίρες και κρασιά που όλοι μας πίνουμε καθημερινά!

Έρευνα που δημοσιεύθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τον εκπαιδευτικό οργανισμό US PIRG, έδειξε ότι η δραστική ουσία στο Roundup, η γλυφοσάτη (glyphosate), μπορεί να επηρεάζει τους ανθρώπους μέσω συνηθισμένων ποτών. Από τις 20 μπίρες και κρασιά, που εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων μερικών ποτών βιολογικής μεθόδου παρασκευής, η γλυφοσάτη εντοπίστηκε στα 19 από αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις