Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εγκληματικές παραλείψεις από το 2017 έφεραν την τραγωδία με το θάνατο της συζύγου του υποδιοικητή της ΤτΕ

Εγκληματικές παραλείψεις από το 2017 έφεραν την τραγωδία με το θάνατο της συζύγου του υποδιοικητή της ΤτΕ

Η τραγωδία με τη σύζυγο του Ι. Μουρμούρα που έχασε τη ζωή της το Σάββατο από ρήξη ανευρύσματος αορτής, πριν προλάβει να μεταφερθεί από τον Πύργο στα Ιωάννινα για να χειρουργηθεί, έφεραν στην επιφάνεια μια σειρά από αστοχίες και γεγονότα που μεσολάβησαν από το 2017 και μέχρι σήμερα και οδήγησαν στο κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου της Πάτρας.

Η 52χρονη σύζυγος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα, καθηγήτρια Φιλοσοφίας η ίδια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, βρισκόταν σε Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία όταν ένοιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εξαιτίας της βαριάς και επείγουσας διάγνωσης του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο … Ιωαννίνων. Όπως έγινε γνωστό, όμως, σε ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει Καρδιοχειρουργική κλινική για να αντιμετωπίσει επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, οπότε η άτυχη γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο, καθοδόν προς το νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο ύψος της Άρτας.

Κλειστή η Καρδιοχειρουργική κλινική από το 2017!

Η άτυχη 52χρονη γυναίκα ενδεχομένως σήμερα να βρισκόταν στη ζωή, αν λειτουργούσε η Καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία παραμένει κλειστή από το 2017!

Υπάρχει άλλωστε και το πρόσφατο αντίστοιχο παράδειγμα, με τον Πέτρο Τατσόπουλο, που αν και έπασχε, επίσης, από ρήξη ανευρύσματος αορτής, σώθηκε χάρη στην έγκαιρη μεταφορά του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που όμως, είναι επαρκώς στελεχωμένο με άριστους επιστήμονες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις