Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής: Συστάσεις για τα ενέσιμα υλικά ιατρικής αισθητικής

Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής: Συστάσεις για τα ενέσιμα υλικά ιατρικής αισθητικής

Οδηγίες από την Ελληνική Εταιρεία για τα ενέσιμα υλικά ιατρικών αισθητικών εφαρμογών του δέρματος. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία καλεί τους Έλληνες δερματολόγους να μένουν μακριά από «πλανόδιους πωλητές» και «ηλεκτρονικές πλατφόρμες».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Σωτήρης Θεοχάρης, παρεμβαίνει δημόσια μετά και τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην παράνομη διακίνηση ενέσιμων υλικών για ιατρικές αισθητικές εφαρμογές του δέρματος.

Ο κ. Θεοχάρης συστήνει στους Έλληνες δερματολόγους:

* Να προμηθεύονται τα σκεύασματα ενέσιμων τοξινών (βοτουλινικής τοξίνης) , που είναι φάρμακα και υπόκεινται σε διαδικασίες ελέγχου από Ε.Ο.Φ., από τα φαρμακεία

* Να προμηθεύονται τα προϊόντα ιατροτεχνολογίας ( medical devices ), τα ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα, από τους επίσημους αντιπροσώπους των συγκεκριμένων υλικών στην πατρίδα μας

* Να μένουν μακριά από «πλανόδιους πωλητές» και «ηλεκτρονικές πλατφόρμες».

Ο κύριος Θεοχάρης δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας ακολουθεί αυτήν την τακτική. Εκτιμούμε ότι είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των συγκεκριμένων δημοφιλών αισθητικών πράξεων με όλους τους εμπλεκομένους:

Πολιτεία, ιατρικοί σύλλογοι, ιατρικές εταιρείες εμπλεκομένων ειδικοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, αντιπρόσωποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην βιώσουμε στο μέλλον δυσάρεστες και επικίνδυνες για την υγεία των συμπολιτών μας επιπλοκές».

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις