Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εμβόλιο: Η Moderna φτιάχνει εργοστάσιο στην Αφρική

Εμβόλιο: Η Moderna φτιάχνει εργοστάσιο στην Αφρική

Η Moderna σκοπεύει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αφρική στο οποίο θα παράγει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με τεχνολογία mRNA ετησίως.

Σε αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς αυξάνεται η πίεση στις φαρμακευτικές βιομηχανίες να παράγουν φάρμακα στην αφρικανική ήπειρο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής της χώρας και της τοποθεσίας όπου θα ανεγείρει το εργοστάσιό της.

Η Pfizer και η BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής προκειμένου να παρασκευάζει περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως του εμβολίου τους κατά της covid-19 για την Αφρική.

Όμως η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να πείσει τη Moderna και τις Pfizer- BioNTech να στηρίξουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA στην Αφρική.

Στόχος του σχεδίου αυτού του ΠΟΥ και του μηχανισμού COVAX είναι το κέντρο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την παρασκευή εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία να διανεμηθούν στις χώρες της Αφρικής.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις