Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 1,6 εκατ. ραντεβού για 3η και 1η δόση τον τελευταίο μήνα

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Τι να κάνουν όσοι έλαβαν νωρίτερα το SMS για την τρίτη δόση

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η κίνηση στην πλατφόρμα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τα ραντεβού για την 3η δόση να έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια. 

Για το πώς προχωράνε τα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (22/11) στον ρ/σ του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Το Σαββατοκύριακο, όπως είπε, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα και κλείστηκαν 187.000 ραντεβού για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τον υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις τελευταίες τριάντα ημέρες κλείστηκαν 1,2 εκατ. ραντεβού για τρίτη δόση, ενώ 444.000 συμπολίτες μας έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση. Συνολικά δηλαδή τα ραντεβού τον τελευταίο μήνα ξεπέρασαν τα 1,6 εκατομμύρια. 

Εκτίμησε δε ότι εντός της εβδομάδας θα περάσουμε τα 7 εκατ. εμβολιασμών με πρώτη δόση. 

Τέλος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε ότι τους επόμενους δυο με δυόμιση μήνες θα δούμε μέσω του gov.gr να ξεδιπλώνονται νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα για ίδρυση ατομικής επιχείρησης, απλούστευση των μεταβιβάσεων ακινήτων και  ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.

Ανέφερε παράλληλα ότι εξετάζονται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θέματα προληπτικής ιατρικής μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

 Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις