Υγεία

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ανάγκη για νέες οδηγίες για κλιματιστικά, ασφάλεια στη θάλασσα και τεστ

Οι γεμάτες παραλίες το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά και ο μίνι καύσωνας που αναμένεται εντός της εβδομάδας έχουν θέσει σε συναγερμό τους επιστήμονες, οι οποίοι εντός των ημερών θα εκδώσουν νέες οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών από τον νέο κορονοϊό.

Σε πολύωρη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10-05-20) η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, συζήτησε φλέγοντα θέματα που αφορούν στον έλεγχο της πανδημίας COVID-19 και την ανάγκη να εκδοθούν γι’ αυτά, νέες οδηγίες.

Η ασφάλεια των κολυμβητών στη θάλασσα, η σωστή χρήση των κλιματιστικών και η επέκταση των τεστ σε ασυμπτωματικούς φορείς μονοπώλησαν τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, δηλώνει ότι θα υπάρξει διεύρυνση των τεστ και νέες οδηγίες για τα παραπάνω θέματα. 

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – Συγχαρητήρια από την Κομισιόν
Πάνω από 1,8 εκ. πολίτες έχουν κάνει δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, περισσότερα από 30.000 παραπέμφθηκαν στο δεύτερο στάδιο ελέγχου για στεφανιαία νόσο, ενώ 7.127 παραπέμφθηκαν για έλεγχο ισχαιμίας
Καρδιά