Υγεία

Γαλιατσάτος: Πολλά κρούσματα κορονοϊού αλλά λίγες νοσηλείες στα νοσοκομεία – Τι είπε για τα σχολεία

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τους φόβους για ένα νέο κύμα το φθινόπωρο.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε αρχικά στη απότομη αύξηση των κρουσμάτων τους καλοκαιρινούς μήνες λέγοντας οτι «για το κύμα της Ο5, αυτό που έχουμε μάθει στις ΗΠΑ, αλλά και στην Αγγλία ή τη Νότια Αφρική είναι ότι έχουμε πολλά κρούσματα αλλά λίγες νοσηλείες στα νοσοκομεία, και αυτό είναι σπουδαίο. Τον «πόλεμο» τον νικάμε ακόμα. Δύο εβδομάδες τώρα στις ΜΕΘ δεν έχω δει ούτε έναν ασθενή με covid.

Δεύτερον, περιμένουμε το φθινόπωρο η Pfizer και η Moderna να μας δώσουν τα καινούρια εμβόλια, που δεν θα έχουν μόνο τον τύπο Α μέσα, αλλά και το Όμικρον. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μπορεί να σταματήσουμε σοβαρή νόσο αλλά και τη μόλυνση από covid».

Για τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε πως «μόνο το Α θα έχε μόνο μέσα την όμικρον αλλά και τις μεταλλάξεις της. Όταν δούμε αυτό ίσως αλλάξουμε τον covid να είναι σαν την γρίπη. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέξει τι σημαίνει γι’ αυτούς η πανδημία. Εάν δεν θες να πεθάνεις από covid, τότε βοηθούν τα εμβόλια, ωστόσο δε σε σταματάνε από το να κολλήσεις. Εάν δεν θες να κολλήσεις, στη σκέψη ότι μπορεί να πάθεις κάτι κακό, οι μάσκες είναι η λύση».

Για το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγής Γαλιατσάτος, δήλωσε πως, «Εγώ ζητάω δύο πράγματα για τα σχολεία. Το πρώτο είναι να μιλάνε με τους γονείς, γιατί τον covid θα τον κολλήσεις έξω από το σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι, ό, τι κολλήσεις θα το κολλήσεις έξω από το σχολείο. Δεύτερον αυτό που ζητάμε είναι ότι εάν τα κρούσματα είναι υψηλά να αλλάξουμε το σκεπτικό και να βάλουμε μάσκες, αλλά εάν είναι χαμηλά να μην βάλουμε, να υπάρχει μία ευελιξία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1