Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί ο κορονοϊός σκοτώνει περισσότερο τους άνδρες – Τι έδειξαν οι πρώτες μελέτες

Γιατί ο κορονοϊός σκοτώνει περισσότερο τους άνδρες – Τι έδειξαν οι πρώτες μελέτες

Οι άνδρες σε σύγκριση με τις γυναίκες καταλήγουν συχνότερα σε θάνατο και νοσούν βαρύτερα από τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, σύμφωνα με τις πρώτες στατιστικές που προέρχονται από όλον τον κόσμο. Το “γιατί” είναι ένα ακόμη άλυτο μυστήριο, ανάμεσα στα πολλά που ταλαιπωρούν τους επιστήμονες σχετικά με τη νέα νόσο. Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει…
 
Τελευταία μελέτη από την Ιταλία απέδειξε ότι οι άνδρες σχεδόν κάθε ηλικιακής ομάδας είναι πιο ευάλωτοι στον νέο ιό. Η έρευνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες στατιστικές άλλων χωρών που έπληξε σκληρά ο κορωνοϊός. Τα πρώτα επιστημονικά συμπεράσματα -αν και εξαιρετικά αβέβαια προς το παρόν- δεν εξαιρούν από τον ίδιο κανόνα τους εφήβους και τα αγόρια μικρότερης ηλικίας.

Τα συμπεράσματα αυτά επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε σχετικό ερώτημα του iatropedia.gr: “Έχουμε τα δεδομένα από τρεις μεγάλες επιδημίες, της Κίνας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας. Όντως αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει. Οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από το νέο ιό από τις γυναίκες. Τα σοβαρά περιστατικά είναι περισσότερα σε άνδρες από τις γυναίκες και οι θάνατοι είναι περισσότεροι στους άνδρες από τις γυναίκες”. 

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις