Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιατρός ενημερώθηκε δύο ώρες πριν, ότι εφημερεύει σε άλλο νοσοκομείο

Γιατρός ενημερώθηκε δύο ώρες πριν, ότι εφημερεύει σε άλλο νοσοκομείο

Με κινήσεις απελπισίας μοιάζουν οι εντολές που δίνουν κάποιοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) σε γιατρούς, να καλύψουν «κενά» εφημεριών σε νοσοκομεία.

«Οι γιατροί δεν απαξιώνονται, δεν διασύρονται, δεν εξευτελίζονται και δεν απειλούνται!», λένε στην καταγγελία τους οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και τονίζουν συγκεκριμένα, πως το ΔΣ ενημερώθηκε για αιφνίδια απόφαση εκτέλεσης εφημερίας γιατρού, που ανήκει στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», να εφημερεύσει στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΓΟΝΚ».

«Η απόφαση μετακίνησης κοινοποιήθηκε με εντολή της 1ης Υ.Πε. μόλις 2 ώρες πριν την έναρξη της εφημερίας στο νοσοκομείο, κίνηση που είναι επισφαλής για τους ασθενείς αλλά και για τη συνάδελφο, δημιουργώντας προβλήματα και στα δύο νοσοκομεία», καταγγέλλουν οι γιατροί.

Προσθέτουν δε πως καθημερινά αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, με τις Υγειονομικές Περιφέρειες να στέλνουν εντέλλεσθε, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών.

«Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται κατά κόρον και από τις δύο Υ.Πε. κυρίως σε νέους γιατρούς και επικουρικούς τα τελευταία χρόνια, συμπεριφορά που δείχνει ότι αντιμετωπίζουν τους γιατρούς ως αναλώσιμους και μετακινούμενους, για να καλύψουν «τρύπες» όπου δημιουργούνται κενά», αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Οι γιατροί τονίζουν πως η μόνη λύση του προβλήματος δεν είναι οι μετακινήσεις γιατρών αλλά οι μαζικές προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των τμημάτων.

«Η ΕΙΝΑΠ καλύπτει τους γιατρούς να αρνούνται τις μετακινήσεις», καταλήγουν οι γιατροί.

Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις