Υγεία

Η έλλειψη φαρμακοποιών εξακολουθεί να καθυστερεί τις χημειοθεραπείες στο «Μεταξά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι το φαρμακείο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά” παραμένει υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες των ασθενών.

Αν και πριν από ένα μήνα, η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαίωνε το iatropedia.gr, ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του φαρμακείου θα επιλυθεί άμεσα, οι καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες των ασθενών φαίνεται ότι συνεχίζονται.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό με συνέπεια να καθυστερούν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες των ογκολογικών. Το θέμα ανέδειξε ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και στη Διοίκηση του νοσοκομείου, στη 2η Υ.Πε. αλλά και στο υπουργείο Υγείας.

«Το τμήμα ήδη από το 2019, με τις συνεχόμενες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, λειτουργεί σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, που οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την πανδημία.

Είναι επιφορτισμένο, τόσο με τις παραγγελίες φαρμάκων και την καθημερινή τους διάθεση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τον έλεγχο της φαρμακευτικής αγωγής των νοσηλευόμενων ασθενών, όσο και με τον έλεγχο και την παρασκευή όλων των άσηπτων διαλυμάτων χημειοθεραπείας, αδιάλειπτα και όλες τις ημέρες του χρόνου», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ).

Ένας… ίσον κανένας

Όπως είχε αναδείξει και πριν από ένα μήνα το iatropedia.gr με ρεπορτάζ του προηγούμενο διάστημα, το εναπομείναν προσωπικό του φαρμακείου, το οποίο προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα της κατάστασης, κατέληξε να νοσεί από covid και άλλες λοιμώξεις της εποχής (μαζί και ο μοναδικός πλέον μόνιμος φαρμακοποιός).

Η ΕΙΝΑΠ επιβεβαιώνει, επίσης, πως η μία φαρμακοποιός, η οποία είχε έρθει από το Τζάνειο με μετακίνησή, εξαναγκάστηκε να εργαστεί ολομόναχη, αν και ήταν και η ίδια ασθενής.

Τελικά, η μετακίνησή της ανακλήθηκε.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητούν την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος του νοσοκομείου «Μεταξά» με προσλήψεις 3 φαρμακοποιών, 2 βοηθών φαρμακοποιών, 1 παρασκευαστή και 1 διοικητικού υπαλλήλου, προκειμένου να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία το τμήμα.

Της Γιάννας Σουλάκη / iatropedia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Μελέτη Johns Hopkins: Η χαμηλή οστική πυκνότητα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να προκαλέσει άνοια
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η χαμηλότερη οστική πυκνότητα των θωρακικών σπονδύλων κατά την έναρξη της μελέτης συνδεόταν με ταχύτερη επιδείνωση της συνολικής γνωστικής λειτουργίας
iStock
Αόρατοι νάρθηκες και όψεις ρητίνης: Η συντηρητική προσέγγιση για ένα πιο αρμονικό χαμόγελο
Πώς ο συνδυασμός ορθοδοντικής και αισθητικής οδοντιατρικής μπορεί να βελτιώσει θέση, σχήμα, αναλογίες και χρώμα των δοντιών, με όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στη φυσική οδοντική ουσία
Πηγή φωτό: iStock