Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΔΙΚΑ: Παύση Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης την Κυριακή λόγω αναβάθμισης δικτύων

ΗΔΙΚΑ: Παύση Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης την Κυριακή λόγω αναβάθμισης δικτύων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η ΗΔΙΚΑ ανακοίνωσε ότι για συγκεκριμένο διάστημα την Κυριακή (19/11) το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, προβλέπεται την Κυριακή να γίνει προγραμματισμένη αναβάθμιση του ΣΗΣ, από τις 8:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ.

Στο διάστημα αυτό, «δε θα είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στις εφαρμογές του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Συστήματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΕΟΠΥΥ: Προσωρινή παύση ηλεκτρονικών υπηρεσιών την ερχόμενη εβδομάδα

Να σημειωθεί πως προγραμματισμένη αναβάθμιση υποδομών και ως εκ τούτου μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχει ανακοινώσει και ο ΕΟΠΥΥ για την ερχόμενη Παρασκευή (24/11) από τις 22:00, έως και το Σάββατο (25/11) ώρα 09.00. 

Συγκεκριμένα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τακτικές εργασίες αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata Cloud@Customer) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο παραπάνω διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e- ΕΦΚΑ κ.α.),
– Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..
Ως εκ τούτου, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, επηρεάζεται η παραγωγική λειτουργία των εφαρμογών του ΕΟΠΥΥ που χρησιμοποιούν τις αναφερόμενες υπηρεσίες, όπως η είσοδος στις εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ με τη χρήση κωδικών taxisnet (π.χ. Φάκελος Ασφάλισης Υγείας, παραλαβή ΦΥΚ, Ραντεβού ΠΕΔΙ) κλπ.

Πηγή: iatropedia

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις