Συμβαίνει τώρα:
Υγεία

Ηπατίτιδα στα παιδιά – Ηλίας Μόσιαλος: Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν τα παιδιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε αρχικά πως «πάντα υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων η χαλάρωση», αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊου και εξήγησε πως η μετάλλαξη Όμικρον 2 και οι παραλλαγές της δύσκολα αντιμετωπίζονται.

«Θα μάθουμε να ζούμε με αυτήν, έχουμε τα αντιικά, πρέπει να πάρουμε και τα μονοκλωνικά και κυρίως να εμβολιαστούν οι άνω των 60, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξήγησε οτι οι νέες μεταλλάξεις της Όμικρον αλλά και οι δύο νέες Β4 και Β5 που ήδη εμφανίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες, δεν είναι πιο επιβαρυντικές, αλλά περισσότερο μεταδοτικές.

Για την οξεία ηπατίτιδα, επανέλαβε ότι ενώ «δεν έχουμε κάτι σίγουρο, έχουμε όμως πιο ασφαλείς υποθέσεις» και εξήγησε πως «είναι πολύ πιθανότερο να προκαλείται από τον αδενοϊό, αλλά πιθανότερο να προκαλείται από συνδυασμό, όπως τον κορονοϊό, φάρμακα ή έκθεση σε συγκεκριμένες συνθήκες ή ακόμα και να προέρχεται από κάποια νέα μεταλλαγή του κορονοϊού».

Σε ερώτηση για το αν η οξεία ηπατίτιδα προκαλείται από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο κ.Μόσιαλος το απέκλεισε καθώς όπως είπε, «η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που πάσχουν, δεν έχουν εμβολιαστεί για covid19».

Επίσης τόνισε πως «το βέβαιο είναι ότι δεν προέρχεται από τους γνωστούς ιούς της ηπατίτιδας και δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια για την ηπατίτιδα».

Επανέλαβε ότι συμπτώματα όπως οι γαστρεντερικές διαταραχές και η αλλαγή στα ούρα και τα κόπρανα, πρέπει να είναι «συναγερμός» για τους γονείς.

Τέλος για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα μεταμόσχευσης ήπατος διευκρίνισε οτι «η χώρα μας έχει διασύνδεση με την Ιταλία, αν χρειαστεί μόσχευμα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Έδωσαν «μαγικά μανιτάρια» σε 80χρονη ασθενή με Αλτσχάιμερ στη Βραζιλία και βελτιώθηκε προσωρινά η κατάστασή της
Παρά την «παροδική λειτουργική βελτίωση» της ασθενούς, οι επιστήμονες προειδοποιούν: «Μην δοκιμάσετε να χορηγήσετε στο σπίτι την ουσία σε ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ»
Sad senior old woman. Lonely from loss or sick with headache. Upset patient in retirement home with stress or pain. Alzheimer, depression, senility or dementia. Disorder, migraine or insomnia.
Laser για μυωπία το καλοκαίρι: Μύθοι και αλήθειες για την ιδανική εποχή της επέμβασης
Οι σύγχρονες διαθλαστικές επεμβάσεις με λέιζερ επιτρέπουν γρήγορη ανάρρωση και ασφαλή αποθεραπεία όλο τον χρόνο, αρκεί να τηρούνται οι μετεγχειρητικές οδηγίες και η σωστή προστασία των ματιών
Πηγή φωτό: iStock
Hydra Shot και New Born C: Το δίδυμο της λάμψης για υγιή και ανανεωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι
Η βαθιά ενυδάτωση και η αντιοξειδωτική προστασία συνδυάζονται σε δύο σύγχρονες, μη επεμβατικές θεραπείες που χαρίζουν άμεσα φωτεινότητα, φρεσκάδα και νεανική όψη στην επιδερμίδα
Πηγή φωτό: iStock