Υγεία

Κακοκαιρία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε νοσοκομεία, μετ’εμποδίων τροφοδοσία οξυγόνου και πρόσβαση εργαζομένων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημαντικά προβλήματα σε αρκετά νοσοκομεία της Αττικής άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίδα». Με δυσκολία η πρόσβαση, η ηλεκτροδότηση και η τροφοδοσία οξυγόνου κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου. Ογδόντα κλήσεις πολιτών που έχουν καλέσει σε βοήθεια βρίσκονται σε αναμονή αυτή τη στιγμή…

Ομαλά κυλούν οι εφημερίες σε Ασκληπιείο Βούλας και Θριάσιο, αλλά και η προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο Νίκαιας, που εφημερεύει από τις 08:00. Περιστασιακά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ιπποκράτειο και Ερυθρό Σταυρό αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

Σημαντικά προβλήματα, ωστόσο, σημειώθηκαν σε πολλά νοσοκομεία περιοχών που πλήττονται από τον χιονιά, με την πρόσβαση του υγειονομικού προσωπικού. Σε πολλές περιπτώσεις ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας για να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, ενώ στο Σισμανόγλειο στα βόρεια Προάστια, πολλοί γιατροί και νοσηλευτές παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νοσοκομείο, το οποίο είναι πνιγμένο στα χιόνια.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Σισμανόγλειο που είναι νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού και εφημερεύει καθημερινά, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι:

«Απροσπέλαστοι οι δρόμοι από το χιόνι. Ειδικά στα Επείγοντα ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου είναι αδύνατη η πρόσβαση περιστατικών κορονοϊου εν μέσω πανδημίας. Χαρακτηριστικά του μπάχαλου που επικράτησε και επικρατεί δυστυχώς ακόμη στα νοσοκομεία. Το προσωπικό κάνει τώρα τέταρτη βάρδια σερί», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Εντωματαξύ, προβλήματα με οχήματα προμήθειας οξυγόνου, που εγκλωβίστηκαν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται κανονικά με οξυγόνο.

Έντεκα ελαφρά τραυματισμένοι επιβάτες από το ατύχημα με την αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Λιβαδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Το ΕΚΑΒ, ωστόσο, αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες στη διακομιδή ασθενών εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αδυναμία προσέγγισης, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 80 αιτήματα εξυπηρέτησης σε εκκρεμότητα.

Δείτε ποια νοσοκομεία εφημερεύουν σήμερα στην Αττική

Σήμερα εφημερεύουν:

14.30 με 22.00
– ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)
– Αλεξάνδρα
– Λαϊκό
– ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)
– Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή απειλή για τα οστά – Η πρόληψη αρχίζει σε κάθε ηλικία
Η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή διατροφή, η άσκηση και οι σύγχρονες θεραπείες αποτελούν τα σημαντικότερα όπλα για γερά οστά, λιγότερα κατάγματα και διατήρηση της αυτονομίας και της ποιότητας ζωής
Πηγή φωτό: iStock
Η πρόωρη γέννηση διακόπτει την ωρίμανση του εγκεφάλου, διαπιστώνει έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες
Eπιχείρησαν να αναζητήσουν την εξήγηση για την αναπτυξιακή πορεία των πρόωρων παιδιών στο επίπεδο των κυττάρων και των γονιδίων τους, εκεί όπου οι συνήθεις απεικονιστικές εξετάσεις δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις
Αξονική εγκεφάλου