Ο καρκίνος είναι δύσκολη ασθένεια και όταν ένας ασθενής κάνει θεραπεία γι’ αυτόν, το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Ωστόσο είναι σημαντικό να τρέφεται όσο καλύτερα μπορεί, ώστε να έχει δυνάμεις για να κάνει τη θεραπεία του. Όπως εξηγεί η Dr. Lindsay Malone, διατροφολόγος στην Cleveland Clinic, οι κύριοι στόχοι της διατροφής κατά τη θεραπεία για τον καρκίνο είναι:
* Η καλή ενυδάτωση του ασθενούς (κυρίως από υγρά χωρίς καφεΐνη)
* Η πρόσληψη αρκετών θερμίδων (ενέργειας) και θρεπτικών συστατικών από τις τροφές
* Η πρόσληψη αρκετών πρωτεϊνών για να διατηρήσει ο ασθενής τον άπαχο μυϊκό ιστό του.