Υγεία

Καύσωνας: Πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός

Προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες μέρες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ οι πολύ υψηλές θεσμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως και την επόμενη Παρασκευή.

Η κορύφωση του καύσωνα, σύμνφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21, και οι γιατροί εφιστούν την προσοχή μας.

Η μείωση των υγρών στο σώμα έστω και κατά 1% έχει σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του οργανισμού. Γιατί δεν πρέπει να διψάμε. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν πίνουμε αρκετά υγρά;

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Η παραμικρή μείωσή του στον οργανισμό, όποια κι αν είναι η αιτία της, τον θέτει σε συναγερμό. Η δίψα είναι η πρώτη ύποπτη ένδειξη. Ακολουθεί η κόπωση, ίσως λίγος πονοκέφαλος, η κακοδιαθεσία και πολλά άλλα συμπτώματα.

«Χάνουμε συνεχώς νερό μέσω της αναπνοής, της ούρησης, του δέρματος και της αφόδευσης. Πρέπει να το αναπληρώνουμε καθημερινά, συνεχώς, μέσω της κατανάλωσης υγρών και τροφής», λέει ο Dr. Toby Mündel, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Άσκησης, Αθλήσεως & Διατροφής του Πανεπιστημίου Massey, στη Νέα Ζηλανδία.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ρυθμίζουν αποτελεσματικά μέσω της διατροφής την ισορροπία του νερού στον οργανισμό τους. Η ρύθμιση αυτή, όμως, είναι δύσκολη για τα νήπια, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους. Είναι επίσης δύσκολη για τους αθλητές και για όσους ασκούν βαριά χειρωνακτική εργασία στη ζέστη.

Διαβάστε στο iatropedia.gr πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων, λέει μελέτη της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης
Με τις καρδιαγγειακές παθήσεις να αποτελούν την νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, η μελέτη διαπιστώνει ότι αν άτομα νεαρής ηλικίας υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής από μικροί, αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες τους να έχουν κάποιο πρόβλημα στην καρδιά στο μέλλον
Γιατρός κρατά ψεύτικη καρδιά στα χέρια
Μελέτη The Lancet: Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή και δίκαιους μισθούς
Στη μελέτη προτείνεται η Πλανητική Υγιεινή Διατροφή, που δίνει έμφαση σε ελάχιστα επεξεργασμένες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και σχετίζεται με 27% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου
iStock