Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΚΕΘΕΑ: Εμμένει η κυβέρνηση στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

ΚΕΘΕΑ: Εμμένει η κυβέρνηση στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στις θέσεις της για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία το αιρετό και άμισθο συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, θα αντικατασταθεί από διορισμένο Δ.Σ. από την κυβέρνηση.

Στη σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με τον Υπουργό Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης, για το ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα οικονομικά του Οργανισμού, καθώς επιχορηγείται από το κράτος με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ, από την πλευρά τους κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική απόφαση που ελήφθη αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος και η οποία προβλέπει την κατάργηση της αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ και τον διορισμό Δ.Σ. από την κυβέρνηση -έναντι του εκλεγμένου – άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου, που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι, πάντως, το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΚΕΘΕΑ, να είναι άμισθο κάτι το οποίο θα προσδιοριστεί στις λεπτομέρειές του, στο νόμο που θα καταταθεί στη συνέχεια στη Βουλή, εντός 40 ημερών, όπως προβλέπεται για την επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΚΕΘΕΑ: “Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη”

Το ΚΕΘΕΑ, εάν δεν αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσανατολίζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη: “….όχι μόνο για να υπερασπιστεί τα θέματα τάξης που αφορούν το ΚΕΘΕΑ αλλά και για την αναφορά περί «μη χρηστής διοίκησης και διαχείρισης», που αποτελεί προσβολή στην τιμή και την υπόληψη των μελών αυτού του Δ.Σ. και των προηγούμενων”, αναφέρουν τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις