Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κοντά σε ένα ένα εμβόλιο κατά του AIDS υποστηρίζει πως βρίσκεται η Ρωσία

Κοντά σε ένα ένα εμβόλιο κατά του AIDS υποστηρίζει πως βρίσκεται η Ρωσία
photo Reuters

Κοντά σε ένα εμβόλιο κατά του ιού HIV που προκαλεί τη νόσο του AIDS υποστηρίζει πως βρίσκεται η Ρωσία.

Συγκεκριμένα σειρά ρωσικών επιστημονικών -ερευνητικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και το Κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector της Σιβηρίας, ασχολούνται με την ανάπτυξη του εμβολίου για τον ιό HIV (που προκαλεί τo Aids) και διαθέτουν ήδη πρωτότυπα του.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

«Η Ρωσία συμμετέχει στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του ιού HIV (ο ιός που προκαλεί το AIDS) εδώ και αρκετά χρόνια. Διαθέτουμε δικά μας πρωτότυπα του εμβολίου. Το επιστημονικo- ερευνητικό κέντρο Vector έχει το δικό του πρωτότυπο όπως και μια σειρά άλλων επιστημονικo- ερευνητικών κέντρων έχουν τα δικά τους πρωτότυπα εμβολίων”, δήλωσε η Ποπόβα.

Η Ποπόβα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου κατά του ιού HIV.

Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus – Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome – AIDS).

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις