Υγεία

Κοντοζαμάνης: Τι θα κάνουμε αν εξαντληθούν οι κλίνες ΜΕΘ – Μέχρι 350 διασωληνωμένους τους αντέχουμε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που εξαντληθεί η δυναμικότητα της χώρας σε κλίνες ΜΕΘ. Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσίασε στην ενημέρωση των 6:00 μμ, το plan b της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία.

Με σχεδόν 200 διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται σήμερα (6/11) στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, οι 350 διασωληνωμένοι, τους οποίους έθεσε ως όριο ασφαλείας ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν βρίσκονται μακριά.

Δείτε το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών ΜΕΘ, εάν εξαντληθούν οι υπάρχουσες, στο iatropedia.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Διατροφή: Γιατί ο κλινικός διαιτολόγος είναι ο ειδικός που πρέπει να την καθοδηγεί
Η διατροφική παρέμβαση απαιτεί εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, εξατομίκευση και κλινική εμπειρία, ενώ ο γιατρός και ο διαιτολόγος έχουν διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς ρόλους στη φροντίδα υγείας
Πηγή φωτό: iStock
Κότσι, πόνος στο πέλμα και αστράγαλος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παθήσεις του ποδιού
Οι συχνότερες παθήσεις του άκρου ποδός, τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε και οι νέες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που επιτρέπουν ταχύτερη επιστροφή στην καθημερινότητα.
Πηγή φωτό: iStock