Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Η πρώτη ελληνική καραντίνα! Πώς θα περάσουν 14 μέρες στο “Σωτηρία” οι δύο Έλληνες από τη Γουχάν

Κοροναϊός: Η πρώτη ελληνική καραντίνα! Πώς θα περάσουν 14 μέρες στο “Σωτηρία” οι δύο Έλληνες από τη Γουχάν

Ταλαιπωρημένοι, αλλά και ανακουφισμένοι που βρίσκονται και πάλι ασφαλείς στη χώρα τους, οι δύο Έλληνες που δραπέτευσαν από τον εφιάλτη της επιδημίας του κοροναϊού στη Γουχάν, θα περάσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες σε καραντίνα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.
 
Μετά από σχεδόν ένα μήνα παραμονής στην κινεζική πόλη – φάντασμα Γουχάν, στην οποία εγκλωβίστηκαν -ο ένας σε ξενοδοχείο και ο άλλος σε σπίτι- όταν ξέσπασε η επιδημία του κοροναϊού τον Ιανουάριο, οι δύο συμπατριώτες μας επαναπατρίστηκαν τελικά, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.  Η περιπέτειά τους, όμως, δεν έχει τελειώσει, καθώς θα χρειαστεί να παραμείνουν απομονωμένοι και υπό ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 14 ημέρες, στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος “η Σωτηρία”.

Click4more Η στιγμή που οι 2 Έλληνες από την Γουχάν καταφτάνουν στο “Σωτηρία” – Το “ευχαριστώ” του ΥΠΕΞ σε Βρετανία και Ιταλία

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας διαβεβαιώνουν ότι οι δύο συμπατριώτες μας – μία γυναίκα και ένας άνδρας – δεν εμφανίζουν συμπτώματα του κοροναϊού. Επιβάλλεται όμως, να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν άνθρωπο, έως ότου συμπληρωθούν οι 14 μέρες, που έχει θέσει ως όριο ασφαλείας για την επώαση του κοροναϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο μεταξύ, εκτός από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα τους παρακολουθεί, οι δύο επαναπατρισθέντες Έλληνες δεν θα έχουν το δικαίωμα επισκεπτηρίου, αλλά και να συναντήσουν τις οικογένειές τους, που έχουν να δουν πολύ καιρό.

“Πρόκειται για τα πρώτα περιστατικά που εισέρχονται στη χώρα από το επίκεντρο της επιδημίας και είναι καλό να λάβουμε τα μέτρα μας”, αναφέρει στο iatropedia.gr κυβερνητικός αξιωματούχος.

Δείτε στο iatropedia.gr ποια δικαιώματα και υποχρεώσεις θα έχουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους στο νοσοκομείο

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις