Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κοροναϊός: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας

Κοροναϊός: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 3/2 στο Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ), με τη συμμετοχή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και κορυφαίων επιστημόνων. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Με σκοπό την καλύτερη θωράκιση της χώρας από την απειλή του κοροναϊού, η οποία έχει αρχίσει να κυκλώνει και τη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση κρίσεων στην Υγεία, του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ).

Στη σύσκεψη προεδρεύει ο γεν. γραμ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ενώ συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και πολλοί επιστήμονες, πρόεδροι Ιατρικών Σχολών και καθηγητές Πανεπιστημίου.

Στόχος της συνεδρίασης του ΕΣΥΔΥ είναι η γνωμοδότηση σε θέματα αξιολόγησης κινδύνων και η διαμόρφωση προτάσεων σε θέματα στρατηγικής για τη Δημόσια Υγεία. Επί της ουσίας, θα τεθεί επί τάπητος το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον νέο κοροναϊό της Κίνας. Εάν κριθεί απαραίτητο από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, αναμένεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα ή να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις.

Α. Εξαδάκτυλος: “Είναι μικρές στατιστικά οι πιθανότητες να έχουμε πρόβλημα – Είμαστε, όμως, προετοιμασμένοι”

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος συμμετέχει σήμερα στη σύσκεψη του ΕΣΥΔΥ, είναι καθησυχαστικός: «Είμαστε προετοιμασμένοι. Η ανησυχία είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο, αλλά ο κίνδυνος στατιστικά είναι μικρός. Να σκεφτείτε στην Ελλάδα έχουν πεθάνει πεθάνει αυτή τη στιγμή 27 άνθρωποι από γρίπη. Αυτοί οι 27 Έλληνες που πέθαναν από τη γρίπη θα αντιστοιχούσαν σε 3.800 Κινέζους που πέθαναν από τον κορωνοϊό»…

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις