Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοροναϊός: Σε επιφυλακή για κρούσμα και στην Ελλάδα!

Κοροναϊός: Σε επιφυλακή για κρούσμα και στην Ελλάδα!

Σε άσκηση υγειονομικής ετοιμότητας εξελίχθηκε τελικά ο “κόκκινος συναγερμός” που σήμανε το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όταν προσγειώθηκε αεροσκάφος από την Ιταλία, με επιβάτες 15 Κινέζους τουρίστες. Οι 7 από αυτούς προέρχονταν από την πόλη Γουχάν της Κίνας, όπου ενδημεί o κοροναϊός.

Οι αρχές του αεροδρομίου, είχαν ήδη ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο ασφαλείας και είχαν ειδοποιήσει το Αεροϋγειονομείο και το ειδικό κλιμάκιο με τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε ποιες εξετάσεις υπέβαλλαν τους Κινέζους τουρίστες οι γιατροί του ΕΟΔΥ

Το αεροσκάφος έφτασε στην Αθήνα, μέσω Ρώμης στις 11.15 το πρωί. Στην πύλη αποβίβασης τους περίμεναν οι ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τους οδήγησαν στο Ιατρείο του Αεροδρομίου.

Τα μέτρα που έλαβαν οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ήταν όσα προβλέπει ο επικαιροποιημένος για τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV οδηγός, που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ο ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση περιστατικών που πληρούν τα κριτήρια ύποπτου κρούσματος. Τους χορήγησαν, δηλαδή, απλές χειρουργικές μάσκες, ενώ και το ίδιο το προσωπικό έλαβε παρόμοιες προφυλάξεις, με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας και υγιεινής των χεριών.

Δείτε αναλυτικά πως εξετάστηκαν στο αεροδρόμιο για τη νόσο, οι Κινέζοι τουρίστες από την Γουχάν, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις