Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: 1.200 νοσηλείες σε απλές κλίνες και 130 σε Μονάδες Εντατικής σε όλη τη χώρα

Κορονοϊός: 1.200 νοσηλείες σε απλές κλίνες και 130 σε Μονάδες Εντατικής σε όλη τη χώρα

«Ανυποχώρητος» ο κορονοϊός παρά την «εκτόξευση» των ιογενών εποχικών λοιμώξεων σε κρούσματα και νοσηλείες. Ο ιός SARS-CoV-2 εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές νοσηλείες, αλλά και νεκρούς.

Οι νοσηλείες σε απλές κλίνες για κορονοϊό παραμένουν σταθερές, αλλά και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη την επικράτεια, από ασθενείς που έχουν προσβληθεί από Covid.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε το iatropedia.gr, οι νοσηλείες σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, διαμορφώνονται ως εξής:

* Aπλές κλίνες Covid-19 … 1.200 ασθενείς

* Kλίνες ΜΕΘ Covid-19 … 130 ασθενείς.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών κορονοϊού στην Ελλάδα σημειώνει μια σταθερότητα, με τις νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid-19 να κυμαίνονται εδώ και 4 εβδομάδες μεταξύ 1.200 και 1.400 ασθενών και οι νοσηλείες σε ΜΕΘ, μεταξύ 120 και 130 ασθενών.

Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν 104 νέες διασωληνώσεις ασθενών με λοίμωξη Covid-19.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε, δεν είναι πάντα ευδιάκριτο εάν κάποιος πάσχει από γρίπη ή κορονοϊό, οπότε χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση των κρουσμάτων:

«Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να προσέξουμε να κάνουμε και ένα τεστ, ιδιαίτερα για τον κορονοϊό, γιατί αρχίζουμε και τον ξεχνάμε, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ και επειδή δεν δηλώνονται όλα τα κρούσματα που υπάρχουν, γιατί δεν είναι υποχρεωτικά πλέον να δηλώνεις, δεν ξέρουμε ακριβή αριθμό. Είναι αρκετά τα κρούσματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Επομένως, γρίπη, κορονοϊός, οι υπόλοιπες ιώσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα», σημείωσε συγκεκριμένα.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις