Υγεία

Κορονοϊός: COVID-19 και ασφάλεια τροφίμων – Οι οδηγίες για ψώνια και μαγείρεμα

Η COVID-19 είναι μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Γενικά, επειδή ο κορονοϊός δεν παραμένει μολυσματικός/μεταδοτικός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα επιζεί πολύ σε επιφάνειες που σχετίζονται με τρόφιμα (συσκευασίες, σακούλες κλπ), υπάρχει χαμηλή πιθανότατα εξάπλωσής του από αυτά, ειδικά από την στιγμή που αποθηκεύονται σε ντουλάπια και ψυγεία για διάστημα ημερών ή εβδομάδων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ψύξης ή κατάψυξης.

Διαβάστε στο Iatropedia.gr όλα όσα ξέρουμε για τον κορονοϊό και την ασφάλεια των τροφίμων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα