Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Διαγνωστικά Κέντρα σε Πλεύρη: «Να σταματήσουν τα rapid test από τα ιδιωτικά φαρμακεία»

Κορονοϊός – Διαγνωστικά Κέντρα σε Πλεύρη: «Να σταματήσουν τα rapid test από τα ιδιωτικά φαρμακεία»

Να καταργηθεί το έκτακτο μέτρο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα διενέργειας rapid test στα ιδιωτικά φαρμακεία ζητούν σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τα Διαγνωστικά Κέντρα και Πολυϊατρεία.

Πιο συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) τονίζει στην επιστολή του, πως πλέον έχει εκλείψει η έκτακτη συνθήκη που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και ζητά τα rapid test για την COVID-19 να διενεργούνται πλέον μόνον από τα Διαγνωστικά Κέντρα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιολογώντας την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας και εξαιτίας του ότι έχει παρέλθει η έκτακτη συνθήκη που είχε προκύψει λόγω της COVID-19, ζητούμε να μην παραταθούν τα μέτρα για τη διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία από 1/5/2023 και εκείθεν, όπου είναι κ η ημερομηνία λήξης του ΦΕΚ 2301/Β΄/18-04-2023.

Η διενέργεια τέτοιων ιατρικών πράξεων είναι αρμοδιότητα των ιατρών και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει από τη λήξη των έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις