Υγεία

Κορονοϊός: Είναι ανάγκη να απολυμαίνεις τα ψώνια που φέρνεις στο σπίτι; Τι λένε οι ειδικοί

Ερωτήσεις έχουν ανακύψει και πάλι σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για τις επιφάνειες στις οποίες μπορεί να επιζήσει ο κορονοϊός και πώς να παραμείνετε ασφαλείς.

Το αυστραλιανό επιστημονικό πρακτορείο CSIRO πραγματοποίησε πρόσφατα μια μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Virology Journal, για το πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει ο κορονοϊός σε επιφάνειες όπως το τηλέφωνο, το γυαλί, τα χαρτονομίσματα και τα υφάσματα.

Βασικά, η μελέτη κατέληξε ότι ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για σημαντικό χρονικό διάστημα σε αυτές τις επιφάνειες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό διέγειρε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των επιφανειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στην αρχή της πανδημίας οι περισσότεροι καθάριζαν τα πάντα για να παραμείνουν ασφαλείς από τον κορονοϊό. Φυσικά, δεν κάνει κακό ποτέ να απολυμαίνουμε κάθε είδους επιφάνεια για να παραμένουμε ασφαλείς.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από το εάν απολυμάνατε το… κουτί της πίτσας.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων, λέει μελέτη της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης
Με τις καρδιαγγειακές παθήσεις να αποτελούν την νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, η μελέτη διαπιστώνει ότι αν άτομα νεαρής ηλικίας υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής από μικροί, αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες τους να έχουν κάποιο πρόβλημα στην καρδιά στο μέλλον
Γιατρός κρατά ψεύτικη καρδιά στα χέρια
Μελέτη The Lancet: Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή και δίκαιους μισθούς
Στη μελέτη προτείνεται η Πλανητική Υγιεινή Διατροφή, που δίνει έμφαση σε ελάχιστα επεξεργασμένες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και σχετίζεται με 27% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου
iStock