Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – ΕΟΦ: Τι αναφέρει η AstraZeneca για την πιθανή θρόμβωση από το εμβόλιο

Κορονοϊός – ΕΟΦ: Τι αναφέρει η AstraZeneca για την πιθανή θρόμβωση από το εμβόλιο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με σημερινή του ενημέρωση, κοινοποιεί ενημέρωση από την AstraZeneca AB σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, σχετικά με το ενδεχόμενο θρομβοπενίας και διαταραχών της πήξης.

Με σχετική της ανακοίνωση, η οποία προωθείται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), η AstraZeneca ενημερώνει τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με το ενδεχόμενο θρομβοπενίας και διαταραχών της πήξης από το εμβόλιό της για τη νόσο COVID-19.

Στην περίληψη της ανακοίνωσής της, η AstraZeneca αναφέρει τα ακόλουθα:

Εμβόλιο έναντι της COVID-19 της AstraZeneca: τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων παρά την ενδεχόμενη σύνδεση ταυτόχρονης εμφάνισης σπανίων θρομβώσεων με συνοδό χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Ένας συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοπενίας, σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδευόμενος από αιμορραγία, έχει παρατηρηθεί πολύ σπάνια μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο έναντι της COVID-19 της AstraZeneca.

Οι Επαγγελματίες Υγείας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για σημεία και συμπτώματα θρομβοεμβολής ή/και θρομβοπενίας.

Οι εμβολιασθέντες θα πρέπει να καθοδηγούνται να ζητούν άμεση ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσουν συμπτώματα όπως δύσπνοια, θωρακικό άλγος, οίδημα κάτω άκρων, επίμονο κοιλιακό άλγος μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, οποιοσδήποτε εμβολιαζόμενος με νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών ή επίμονων πονοκεφάλων και θολής όρασης μετά τον εμβολιασμό, ή που εμφανίζει μώλωπες του δέρματος (πετέχειες) πέρα από το σημείο του εμβολιασμού μετά από μερικές ημέρες, θα πρέπει να αναζητήσει άμεση ιατρική βοήθεια.

Η ανακοίνωση της AstraZeneca προς τους γιατρούς για το εμβόλιό της έναντι της COVID-19

Δείτε εδώ ολόκληρη την ενημέρωση.

Πηγή: Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις