Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός κι εγκυμοσύνη: Τι συμβαίνει στο ανοσοποιητικό σου σύστημα

Κορονοϊός κι εγκυμοσύνη: Τι συμβαίνει στο ανοσοποιητικό σου σύστημα

Οποιαδήποτε νέα μολυσματική ασθένεια εγείρει μοναδικές προκλήσεις για τις εγκυμονούσες κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης.

Οι επιδράσεις του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), του ιού Zika και της γρίπης στην εγκυμοσύνη υπογραμμίζουν τις πιθανές άμεσες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που μπορεί να έχει ένας ιός τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την πρόωρη γέννηση μωρού λόγω SARS, γενετικές ανωμαλίες λόγω Zika και μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής γρίπης.

Πρέπει να ανησυχούμε τόσο για την εγκυμοσύνη όσο και για τον νέο κορονοϊό (COVID-19); Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Αυτά εμπίπτουν σε δύο ευρείς τομείς που σχετίζονται με τις επιδράσεις στο έμβρυο και τις επιπτώσεις στην ίδια την έγκυο.

Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να σκεφτούμε τις άμεσες επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί. Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι οι αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσαν να είναι κάπως προστατευτικές έναντι της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις