Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη σε νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα για την ενίσχυση τους

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη σε νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα για την ενίσχυση τους
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα κάνει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο επισκέψεων σε νοσοκομεία όλης της χώρας με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, και τους Διοικητές της 4ης και της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου – δυναμικότητας 30 κλινών – και το υπό κατασκευή Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα νοσοκομεία.

Στα Νοσοκομεία Κατερίνης, Κιλκίς, Δράμας και Καβάλας, η κα Γκάγκα πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές και τους Αναπληρωτές Διοικητές, τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίες και τους Διευθυντές των ΜΕΘ και των Κλινικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων και επισκέφθηκε τις Κλινικές, τα Εργαστήρια καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων, όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός θα παραστεί σήμερα το πρωί στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και αργότερα θα επισκεφθεί το Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», το οποίο σήμερα εφημερεύει.

Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις