Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Όλες οι πληροφορίες για τους μαθητές που εξετάζονται – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Κορονοϊός: Όλες οι πληροφορίες για τους μαθητές που εξετάζονται – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη μαθητική κοινότητα και σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού αποδείχθηκε ότι συνδέονταν με μαθητές. Τι θα γίνει με τα σχολεία που έχουν κλείσει…

Κλειστά παραμένουν σήμερα 11 σχολεία σε Αθήνα και ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα σχολεία στα οποία φοιτούν παιδιά που ήρθαν σε επαφή ή στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ή τους συγγενείς τους. Σε έναν απίστευτο αγώνα δρόμου επιδίδονται τώρα οι υγειονομικές αρχές και τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ώστε να καταλήξουν γρήγορα σε συμπεράσματα σε σχέση με το εάν έχουν προσβληθεί παιδιά και να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Ας πάρουμε, όμως, από την αρχή τα πραγματικά περιστατικά…

1ο και 2ο Θετικό κρούσμα: 36χρονη μητέρα και ανήλικο παιδί
Κλειστό: 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης έκλεισε για απολύμανση και για 14 ημέρες με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας. Στο σχολείο αυτό φοιτά το παιδί που αποτελεί το δεύτερο κρούσμα του κορωναϊού, το οποίο νόσησε από την 36χρονη μητέρα του, 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα.

Μητέρα και παιδί νοσηλεύονται στον ίδιο απομονωμένο θάλαμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να βγουν την νοσοκομειακή απομόνωση και να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους στο σπίτι. Ο υγιής πατέρας της οικογένειας συστήθηκε από τον ΕΟΔΥ να αναζητήσει άλλη προσωρινή διαμονή, ώστε να μην κολλήσει μέχρι να αναρρώσει η σύζυγος και το παιδί του.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις