Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ποια καθαριστικά για απολύμανση να χρησιμοποιείς στο σπίτι

Κορονοϊός: Ποια καθαριστικά για απολύμανση να χρησιμοποιείς στο σπίτι

Το πλύσιμο των χεριών και ο καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών τις οποίες ακουμπάμε συχνά είναι δύο από τους καλύτερους τρόπους για την άμυνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται πολύ πιο συχνά μέσω των σταγονιδίων του αναπνευστικού συστήματος παρά μέσω της επαφής με μολυσμένη επιφάνεια. Αναμφισβήτητα, το πλύσιμο των χεριών είναι το κλειδί για την μείωση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Αλλά τι πρέπει να κάνουμε στα σπίτια μας για να εξαλείψουμε τον κορονοϊό που την προκαλεί;

Είναι σώφρον να καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες που αγγίζουμε συχνότερα. Τέτοιες είναι τραπέζια, πόμολα, διακόπτες, χειρολαβές, γραφεία, τουαλέτες, βρύσες, νεροχύτες κ.α. Αυτό πρέπει να γίνεται με οικιακά καθαριστικά και απολυμαντικά που είναι κατάλληλα για την κάθε επιφάνεια. Οι ετικέτες στα καθαριστικά παρέχουν οδηγίες για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του κάθε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των προφυλάξεων που πρέπει να λάβετε κατά την χρήση του (γάντια, εξαερισμός κλπ) όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις