Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θάνος Πλεύρης: Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και οι συμβάσεις των επικουρικών

απεργία
Φωτογραφία αρχείου

Με αφορμή τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.   

Όπως είπε χαρακτηριστικά, παραμένει έως και το τέλος του χρόνου (σ.σ. 31 Δεκεμβρίου 2021) το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Επίπλεον, ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξήγησε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το ΕΣΥ να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας. Όπως είπε, ήδη έχουν αναπτυχθεί αναπτυχθεί 1300 κρεβάτια εντατικής θεραπείας και 2000 μόνιμοι γιατροί παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Επίσης τόνισε ότι βρίσκεται σε πλήρη σύμπραξη ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ήδη έχουν παραχωρηθεί από τον ιδιωτικό τομέα κλίνες για covid και non covid περιστατικά. Ακόμη, είπε πως θα δοθούν κίνητρα και σε ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί, και αν αυτό δε συμβεί, θα ληφθούν υποχρεωτικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις