Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξανά εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ ο Θανάσης Γιαννόπουλος!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεύτερη φορά… αποπομπή! Το θέατρο του παραλόγου με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Θανάση Γιαννόπουλο συνεχίζεται, αφού λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που τον επανατοποθετούσε στη θέση του, το υπουργείο Υγείας τον έδιωξε!

Λίγες μέρες κράτησε η επιστροφή του Θανάση Γιαννόπουλου στην προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Με επιστολή που του επέδωσε δικαστικός επιμελητής, ο πρόεδρος του Κέντρου ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αποπέμπεται ξανά από τη θέση του!

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, αιτία της (δεύτερης) αποπομπής του από τη θέση είναι πως δεν απάντησε στις αιτιάσεις που του είχαν ζητηθεί. Και αφού δεν το έκανε, αποπέμπεται και αντικαθίσταται (ξανά) από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είχε επιστρέψει στη θέση του προέδρου του Κέντρου μετά από απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δεν κλήθηκε από το υπουργείο να δώσει εξηγήσεις.

Πρόσφατα, ο Θανάσης Γιαννόπουλος είχε προχωρήσει σε βαριές καταγγελίες κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη για παρανομίες για τον διαγωνισμό πρόσληψης γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είχε ακολουθήσει η (πρώτη) αποπομπή του.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), «υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι: Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Γιαννάκης Ιωάννης και Μπίτας Δημήτριος, των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τους Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος), Μπένο Αλέξιο (αντιπρόεδρος) και Καντζανού Μαρία (μέλος). Ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016».

 

Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε