Υγεία

Ξεχάστε τα 10.000 βήματα! Δείτε πόσα βήματα πρέπει να κάνετε την ημέρα σύμφωνα με έρευνα

Οι φορητές συσκευές παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης συχνά συνιστούν να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα, σύμφωνα ωστόσο με πρόσφατες μελέτες, η προτροπή αυτή δεν βασίζεται σε κάποια επιστημονική έρευνα, αλλά σε κάποια παλιά διαφημιστική καμπάνια.

Σύμφωνα με την Dr. I-Min Lee, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Harvard T.H. Chan School of Public Health, ο στόχος των 10.000 βημάτων την ημέρα έγινε δημοφιλής στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1960, όταν ένας κατασκευαστής ρολογιών, ελπίζοντας να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον για τη φυσική κατάσταση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 1964, παρήγαγε μαζικά ένα βηματόμετρο που μεταφράστηκε σε “10.000-steps meter” και δημιούργησε έναν στόχο περπατήματος που με τα χρόνια ενσωματώθηκε στην παγκόσμια συνείδηση.

Σήμερα ωστόσο, επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε 10.000 βήματα (που ισοδυναμούν με 8 χλμ) για χάρη της υγείας ή της μακροζωίας μας.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
2
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»