Υγεία

Ματίνα Παγώνη: Νέος ιός απειλεί με πανδημία αν περάσει στον άνθρωπο – Πολύ πιο θανατηφόρος από την COVID

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η «νόσος Χ», για την οποία ο ΠΟΥ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να φέρει νέα πανδημία «θα είναι 50% με 70% πιο θανατηφόρα», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξηγώντας όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Γενεύης.

«Συγκριτικά, ο κορονοϊός θεωρείται μια ήπια νόσος», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 τον ερχομό της νόσου COVID. Γι’ αυτό κάνει και το ίδιο τώρα ώστε τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στην υγεία να είναι έτοιμοι για νέα πανδημία.

Όπως σημείωσε η Ματίνα Παγώνη, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον ιό, αφού πρόκειται για άγνωστη νόσο. Δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα στον άνθρωπο και ενδεχομένως να προέλθει από άγρια ζώα, εξήγησε η γιατρός.

«Δεν χρειάζεται πανικός, ειλικρινά», τόνισε η κ. Παγώνη. «Τα στοιχεία από τους επιδημιολόγους λένε ότι πρόκειται για έναν ιό πιο θανατηφόρο», εξήγησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι η ενημέρωση γίνεται για την πρόληψη και την προετοιμασία των νοσοκομείων.

«Δεν δίνουν χρονοδιάγραμμα» για την εμφάνιση του ιού, επισημαίνοντας ότι μπορεί να γίνει «πολύ σύντομα ή και πολύ αργά». 

Για την επανεμφάνιση του COVID

«Όντως έχουμε επανεμφάνιση και περισσότερες νοσηλείες», τόνισε η κ. Παγώνη αλλά εξήγησε ότι «τώρα ξέρουμε πώς να αντιμετωπιστεί, έχουμε τα αντιικά φάρμακα, ο κόσμος έχει εμβολιαστεί και είναι πιο ήπιος ο ιός. Έχουμε μάθει τώρα μετά από 2,5 χρόνια», είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

«Κανένας δεν κρύβει ότι έχουμε περιστατικά στα νοσοκομεία αλλά το αντιμετωπίζουμε καλύτερα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του Προστάτη: Πώς η σύγχρονη διάγνωση και η ρομποτική χειρουργική αλλάζουν τα δεδομένα
Γράφει ο Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος, Χειρουργός - Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Two Surgeons Observing High-Precision Programmable Automated Robot Arms Operating Patient In High-Tech Hospital. Robotic Limbs Performing Complicated Nanosurgery, Doctors Looking At Vitals On Monitor.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του HACRO και του ΠΜΣ «Κλινικές Μελέτες: Σχεδιασμός και Εκτέλεση» του ΕΚΠΑ ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την πρακτική της κλινικής έρευνας και την αγορά εργασίας.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Γράφει ο Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑ
Modern CT scanner or MRI machine in a hospital radiology center. Diagnostic equipment in a medical lab.