Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Με τη βοήθεια της Αστυνομίας η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

Με τη βοήθεια της Αστυνομίας η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

Σκληραίνει καθώς φαίνεται τη στάση της η κυβέρνηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα εμπλέξει και την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), τόσο σε επίπεδο επιτήρησης της εφαρμογής του μέτρου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναψυχής, όσο και στο επίπεδο προστίμων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Φέρνω τις διατάξεις την άλλη εβδομάδα στη Βουλή και περιλαμβάνει σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου και την εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας. Γιατί ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αλλιώς”.

Στο σχέδιο νόμου “Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας”, που αναρτήθηκε σήμερα για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Μέτρα αντικαπνιστικής νομοθεσίας και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των αντικαπνιστικών ελέγχων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: η καθιέρωση του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ μεταξύ των αρχών επιβολής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, η επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων κατά κύριο λόγο, καθώς και η καθιέρωση κατά την ισχύουσα ενωσιακή νομοθεσία τακτής προθεσμίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού μάσησης”.

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε ότι το μέτρο δεν είναι κατασταλτικό

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις