Υγεία

Μείωση στις τιμές των φαρμάκων ανακοίνωσε o Μ. Σαλμάς

Την ανακοστολόγηση 12.000 φαρμάκων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Ο κ. Σαλμάς μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε οτι  “στο δελτίο τιμών που υπογράφω σήμερα – αύριο, οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται κατά 300 – 400 εκατ. ευρώ. Άρα, οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν φθηνότερα φάρμακα, δηλαδή και η συμμετοχή τους θα είναι φθηνότερη. Αφορά το σύνολο των φαρμάκων. Ανακοστολογούνται 12.000 φάρμακα. Κανένα δεν παίρνει αύξηση, τα περισσότερα μειώνονται, κάποια ελάχιστα μένουν στις ίδιες τιμές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορα στην αύξηση για τα νοσήλεια του ΟΓΑ, ο υπουργός είπε ότι “με 12 ευρώ που πλήρωνε ο αγρότης και 1,2 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν πέρναγε ούτε απ’ έξω από τις ιδιωτικές κλινικές. Τώρα τι γίνεται; Και τώρα ο αγρότης ή ο κάθε ασφαλισμένος, πηγαίνει στο πιο υπερπολυτελές ιατρικό κέντρο και κάνει χειρουργείο δωρεάν”

Διαβάστε

Την άλλη εβδομάδα νέες τιμές στα φάρμακα! Πως θα διαμορφωθούν

.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
4
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»