Υγεία

Ο δικαστής του μέλλοντος θα είναι… μηχανή: Οι καταδίκες θα βασίζονται σε εγκεφαλικά αποτυπώματα

Το πόσα χρόνια θα περάσει κανείς στη φυλακή για μία εγκληματική πράξη, εξαρτάται από το αν την έκανε από πρόθεση. Δεν θεωρείται το ίδιο αν κανείς σκοτώσει προμελετημένα και σκοπίμως με το αυτοκίνητό του μια οικογένεια, με το να το έχει κάνει λόγω υπερβολικής ταχύτητας και επικίνδυνης οδήγησης.

Πώς όμως μπορεί ένας δικαστής να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στο κεφάλι ενός κατηγορούμενου; Τώρα, για πρώτη φορά, Αμερικανοί νευροεπιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να «διαβάζουν» τον εγκέφαλο και να δίνουν απάντηση αν το έγκλημα γίνεται από τον κατηγορούμενο με πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα