Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος επισκέφτηκε το Πάρκο Βιοτεχνολογίας της ELPEN στα Σπάτα

Ο Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος επισκέφτηκε το Πάρκο Βιοτεχνολογίας της ELPEN στα Σπάτα

Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι και το υπό κατασκευή Πάρκο Βιοτεχνολογιας  της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφτηκε ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές.

H ELPEN, με διαχρονική προσήλωση στον τομέα της έρευνας και πίστη στους Έλληνες επιστήμονες, έχει αναθέσει στον Δρ. Ηλιόπουλο τη θέση του Προέδρου της ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής του Πάρκου Βιοτεχνολογίας, η οποία θα απαρτίζεται από επιφανείς επιστημονικές προσωπικότητες υψηλής εξειδίκευσης και διεθνούς αναγνώρισης, ενώ συνολικά για τη στελέχωση του νέου Πάρκου θα αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Δρ. Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της εταιρείας, να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών καθώς και να ενημερωθεί λεπτομερώς για την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Πάρκου.

Συγκεκριμένα, η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ένα μοναδικό έργο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα κέντρο υποδοχής για νεοφυείς επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, που θα τους παρέχει τελευταίας τεχνολογίας υποδομές και εξοπλισμό, ευκαιρίες διασύνδεσης με την βιομηχανία και επενδυτικά κεφάλαια αλλά και πολύτιμη καθοδήγηση για να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες, αλλά και ξένους ερευνητές να διεξάγουν έρευνα για διάφορες παθήσεις. Επίσης, θα λειτουργεί βιοτράπεζα, με στόχο την συλλογή δειγμάτων ασθενών σε συνεργασία με πανεπιστημιακές κλινικές και νοσοκομεία και την ανάλυση δεδομένων που θα βοηθήσουν στη μελλοντική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του δήλωσε «Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις της ELPEN στο Πικέρμι και τα Σπάτα. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα τμήματα της εταιρείας και το έργο τους, να συνομιλήσω με τα στελέχη, καθώς και να ενημερωθώ για την πρόοδο των εργασιών του Πάρκου Βιοτεχνολογίας που ετοιμάζεται. Στο Πάρκο Βιοτεχνολογίας, εκτός των άλλων, δημιουργείται –για πρώτη φορά στη χώρα μας– μια θερμοκοιτίδα βιοτεχνολογίας, η οποία θα επιτρέπει σε νέους επιστήμονες να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως νεοφυείς επιχειρήσεις. Το όραμά μας είναι να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό ερευνητικό και παραγωγικό επιστημονικό hub σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις