Υγεία

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε για νέα ΥΠΕ στα Γιάννενα και κάλυψη όλων των κενών στα δύο νοσοκομεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα δεσμεύτηκε στο προσωπικό των δύο Νοσοκομείων  ότι θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στη συνέχεια το Γ.Ν.Ι «Χατζηκώστα».

Σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε με τις Διοικήσεις τους διευθυντές των τμημάτων αλλά και με εκπροσώπους των εργαζομένων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του έθεσε ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία των νοσοκομείων, με μείζον αυτό της υποστελέχωσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις θέσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα καλυφθούν οι θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία, γιατί είναι νοσοκομεία κορμού για την περιοχή της Ηπείρου και την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων νησιών, με προκηρύξεις οι οποίες θα τρέξουν από 1/1/2024».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως για πρώτη φορά το Υπουργείο Υγείας παραχώρησε 15 θέσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άρα 15 νέοι επίκουροι καθηγητές θα προσέλθουν ως υποψήφιοι διδάκτορες, ακαδημαϊκοί, καθηγητές και στη συνέχεια πανεπιστημιακοί και νοσοκομειακοί γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, ειδικότερα σε προσλήψεις 1.500 ιατρών, 3.000 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού και 2.000 ατόμων ως τεχνικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, που, όπως είπε, είναι απαραίτητο για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Ενώ, πρόσθεσε ότι θα ενισχυθεί και τοΕΚΑΒ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για πρόσληψη 900 ατόμων.

Νέα Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τα Ιωάννινα

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση και το έργο που παράγουν στον τομέα της Υγείας, της περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Μακεδονία τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όσο και το Γ.Ν.Ι. Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ.

Επίσης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγεία πως στα μέτρα που εξετάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση των δύο μεγάλων Νοσοκομείων των Ιωαννίνων είναι η δημιουργία μιας νέας ΥΠΕ με έδρα τα Γιάννενα,«η οποία θα περιλαμβάνει τη Δυτική Μακεδονία και ένα μέρος από τα Ιόνια Νησιά, γιατί όλα αυτά συναποτελούν μια φυσική ενότητα με τους νέους οδικούς άξονες που έχουν κατασκευαστεί».

Παράλληλα, επισήμανε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα δημιουργηθεί μία από τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για τα εγκεφαλικά, αλλά θα οριστεί και ως ένα από τα 16 Νοσοκομεία που θα αποτελούν Κέντρο Αναφοράς για το Τραύμα.

Την ίδια ώρα στα Ιωάννινα θα δημιουργηθεί, όπως είπε ο Υπουργός, μία από τις έξι βάσεις ελικοπτέρων με στόχο τη διάσωση και την αεροδιακομιδή.

«Όλα αυτά συνδέονται μέσα από ένα δίκτυο του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση μεταφορά των ασθενών ή του εγκεφαλικού στον τόπο του νοσοκομείου όπου εδώ, όπως ξέρετε, έχουμε και ελικοδρόμιο», κατέληξε σχετικά.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, με τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Hydra Shot και New Born C: Το δίδυμο της λάμψης για υγιή και ανανεωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι
Η βαθιά ενυδάτωση και η αντιοξειδωτική προστασία συνδυάζονται σε δύο σύγχρονες, μη επεμβατικές θεραπείες που χαρίζουν άμεσα φωτεινότητα, φρεσκάδα και νεανική όψη στην επιδερμίδα
Πηγή φωτό: iStock
Ενέσιμες θεραπείες κατά της παχυσαρκίας: Τι προσφέρουν και τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς
Οι νέες φαρμακευτικές επιλογές συμβάλλουν σημαντικά στη διαχείριση του σωματικού βάρους, αλλά η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από την ιατρική παρακολούθηση και τον συνδυασμό τους με σωστή διατροφή και άσκηση
Πηγή φωτό: iStock
Smartwatches: μια νέα τεχνολογία σύμμαχος της καρδιάς μας
Γράφει ο Δημήτρης Τσιαχρής, Καρδιολόγος - Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνος Εργαστηρίου Βηματοδότησης και Ηλεκτροφυσιολογίας του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center», Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Man use smart watch for health care technology monitoring, ai analysis body to report and check health. Application track health Concept