Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Πολλά μπορούν να περιμένουν, η Υγεία και η Φροντίδα όχι

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Πολλά μπορούν να περιμένουν, η Υγεία και η Φροντίδα όχι

Οι φετινοί εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έρχονται σε μια περίοδο όπου ο πλανήτης δοκιμάζεται από μια πανδημία που μετρά σχεδόν 1,5 χρόνο στις ζωές μας. Από το 1950 που καθιερώθηκε η 7η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λίγες φορές είχε γίνει, σε τόσο μεγάλη κλίμακα, δημόσια συζήτηση για τη σημασία της υγείας και της φροντίδας.

Η ανάγκη για μια κοινή προσπάθεια ώστε ο κόσμος μας να γίνει πιο υγιής είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Αναγκαία συνθήκη γι’ αυτό, η φροντίδα του εαυτού μας – η αυτοφροντίδα μας.

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC), τα συμπληρώματα διατροφής και άλλα προϊόντα αυτοφροντίδας βοηθούν σημαντικά τους ανθρώπους στο να παραμένουν υγιείς. Οι συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης φέρνουν μια σημαντικά αυξανόμενη τάση του κοινού προς την αυτοφροντίδα. Μια τάση που δεν είναι καινούργια και που η Bayer εξυπηρετεί από το μακρινό 1899 με την εισαγωγή στην αγορά της Ασπιρίνης.

Στη μεταπανδημική ζωή μας, η αυτοφροντίδα που βασίζεται στην επιστήμη θα έχει ακόμη σημαντικότερο ρόλο. Η εκπαίδευση του κοινού πάνω σε αποτελεσματικούς τρόπους ποιοτικής αυτοφροντίδας είναι το πρώτο βήμα προς έναν πιο υγιή πληθυσμό. Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός κρυολογήματος, είτε για την άμυνα απέναντι σε μια εποχική αλλεργία, – η αυτοφροντίδα είναι το πρώτο –και συχνά πιο εύκολο για το κοινό- επίπεδο φροντίδας. Η αυτοφροντίδα σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την υγειονομική περίθαλψη. Λειτουργεί, ωστόσο, συμπληρωματικά, παρέχοντάς μας λύσεις από την άνεση του σπιτιού μας.

Η Bayer, σύμφωνα με τον Ανδρέα Κυριαζή, Country Division Head Consumer Health για την Bayer Ελλάς, προσφέρει καινοτόμες και σύγχρονες λύσεις σε αυτόν τον πυλώνα, χρησιμοποιώντας τα ιστορικά της brands και εξελίσσοντάς τα με τη βοήθεια της επιστήμης και της καινοτομίας, παρέχοντας έτσι ποιοτική αυτοφροντίδα σε όλο τον κόσμο.

Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία και προσβλέποντας σε μια γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα ένα πράγμα είναι σαφές: Τα ταξίδια, οι δια ζώσης συναντήσεις μπορούν να περιμένουν. Η υγεία και η φροντίδα του εαυτού μας όχι.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις