Υγεία

Πίεση αίματος: Οι 8 καλύτερες τροφές για την υπέρταση

Η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) είναι ο πιο κοινός παράγοντας κινδύνου -που μπορεί να προληφθεί- για καρδιακές παθήσεις.

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υπέρταση, η οποία ορίζεται ως επίπεδο συστολικής αρτηριακής πίεσης 130 mm Hg ή περισσότερο, διαστολικής αρτηριακής πίεσης άνω των 80 mm Hg, ή και τα δύο.

Υπάρχουν φάρμακα για την υπέρταση, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων μετατροπής της αγγειοτενσίνης, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως στη διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιακής νόσου.

Μια υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών, ειδικά εκείνων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα