Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποιο είναι το σωστό εσώρουχο για τον άνδρα και τη γυναίκα

Ποιο είναι το σωστό εσώρουχο για τον άνδρα και τη γυναίκα

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» φιλοξένησε στην ενότητα «Πρακτικές συμβουλές» τη δερματολόγο – αφροδισιολόγο Κωνσταντίνα Καραδήμα, η οποία μίλησε για τα υγιεινά εσώρουχα για άνδρες και γυναίκες.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν υπάρχει ιδανικό εσώρουχο, αλλά το ιδανικό για τον καθένα σχετίζεται με τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου.

«Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σωστό εσώρουχο δεν έχει να κάνει τόσο με το ύφασμα, αλλά με τις ώρες που το φοράμε και το τι κάνουμε. Ένα εσώρουχο με δαντέλα πχ. καλό είναι να μη το φοράμε όταν κάνουμε γυμναστική», είπε η κ. Καραδήμα.

«Ένα εσώρουχο σφιχτό ή χαλαρό, επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα», συνέχισε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν πρέπει να υπερθερμαίνεται.

Υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές για την επιλογή εσωρούχων με κριτήριο την υγιεινή.

Ύφασμα εσωρούχων: Θέλουμε βαμβακερά και υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει». Χειρότερη επιλογή τα συνθετικά υφάσματα, όπως τα λίκρα.

Εφαρμογή εσωρούχων: Δε θέλουμε τα στενά εσώρουχα, ιδιαίτερα το τμήμα του εσωρούχου που έρχεται σε επαφή με τα γεννητικά όργανα. Μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί, φαγούρα κτλ. Πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν ραφές που τραυματίζουν. Στους άνδρες, τα στενά εσώρουχα αυξάνουν την θερμοκρασία τοπικά στην περιοχή των όρχεων.

Σχήμα εσωρούχων: Στρινγκ & μπραζίλιαν έχουν κατηγορηθεί για μεταφορά μικροβίων από το έντερο στον κόλπο και την ουρήθρα.

Σουτιέν: Οι μπανέλες μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς, ενώ μεταδίδονται και τα θηλώματα. Ιδανικό σουτιέν είναι αυτό που δεν τραυματίζει την κάθε γυναίκα.

Καθαρισμός εσωρούχων: Ιδανική θερμοκρασία, ακόμη και δυο φορές πλύσιμο με απορρυπαντικό και καλό σιδέρωμα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις