Υγεία

Πως γίνεται κάποιος εθελοντής δότης αντισωμάτων κορονοϊού για την εξεύρεση θεραπείας;

Δημιουργείται και στη χώρα μας δεξαμενή δοτών πλάσματος, από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊού και έχουν αναπτύξει αντισώματα. Μεταξύ των πρώτων εθελοντών είναι και επώνυμοι Έλληνες.

Οι αναρρώσαντες από τον ιό SARS-CoV-2, Σάκης Τανιμανίδης, Χριστίνα Μπόμπα και Μίλτος Καμπουρίδης, είναι τρεις από τους 10 πρώτους ασθενείς που έδωσαν πλάσμα αίματος το πρωί της Τετάρτης 6 Μαϊου, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Το πλάσμα, το οποίο περιέχει αντισώματα του ιού, θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο μελέτης για να χορηγηθεί σε βαριά πάσχοντες ασθενείς, ως πειραματική θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Δείτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης πλάσματος για να σώσει ασθενείς με COVID-19, στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακα αδυνατίσματος: Κιλά και προβλήματα υγείας επανέρχονται 2 χρόνια μετά τη λήξη της θεραπείας, δείχνουν μελέτες
Η μηνιαία επανάκτηση βάρους είναι ταχύτερη μετά τη λήψη των φαρμάκων αδυνατίσματος σε σχέση με τα προγράμματα συμπεριφορικής διαχείρισης βάρους, διαπίστωσαν οι ερευνητές
Image of an individual injecting insulin into their abdomen using a pen device. Demonstrates healthcare, diabetes management, and medication administration domestically, conveying a sense of responsibility and self-care.