Προς ολοκληρωτική “καπνοαπαγόρευση”;

«Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, ακόμη και το σενάριο της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος»...
 

δηλώνει η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου είπε πως σύντομα θα επαναξιλογηθούν τα μέτρα Αβραμόπουλου. Αν δεν κριθεί ικανοποιητική η απόδοση τους, τότε οι θεριακλήδες θα χρειαστεί να ξεχάσουν το τσιγάρο σε όλους τους δημόσιους χώρους.
«Ναι μεν έγιναν κάποια βήματα σε ότι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες και την υπαίθρια διαφήμιση (για τα τσιγάρα), όμως υπήρξαν πολλά προβλήματα εφαρμογής του νόμου στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης» τόνισε η υπουργός «καρφώνοντας» παράλληλα τους προκατόχους της ότι δεν φρόντισαν να εφαρμοστούν οι κυρώσεις για τους παραβάτες.
«Η κατάσταση με το κάπνισμα είναι τραγική αφού είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που οι δείκτες πήγαν χειρότερα μετά την επιβολή των μέτρων» ανέφερε ο κ. Νασιώκας, ο οποίος και με την ιδιότητα του γιατρού τάχθηκε υπέρ της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
5
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»