Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν με μέτρο – Η έλλειψη ύπνου μπορεί να γίνει «επικίνδυνη»

Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν με μέτρο – Η έλλειψη ύπνου μπορεί να γίνει «επικίνδυνη»

Το διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπορεί να γίνει… επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της “Mirror”, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ και μειώνονται οι ώρες του ύπνου. Στην έλλειψη ύπνου επικεντρώνονται οι ειδικοί, καθώς μπορεί να γίνει “επικίνδυνη” και “ανθυγιεινή” για το σώμα. 

Σύμφωνα με την Penny Albright, ιδρύτρια του “Easy Sleep Guide”, όταν κάποιος κοιμάται τη νύχτα λιγότερο από εφτά ώρες, για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, μπορεί να γίνει επικίνδυνο.   

Η ίδια συμβουλεύει: “Η σύστασή μου είναι να βγείτε έξω, αλλά φροντίστε να πιείτε το τελευταίο ποτήρι περίπου τέσσερις ώρες πριν κοιμηθείτε. Εάν δεν το κάνετε αυτό, ο εγκέφαλος και το σώμα δεν έχουν αρκετό χρόνο για να ηρεμήσουν”.

Και στη συνέχεια, εξηγεί: “Ο καθένας χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου. Γενικά, μπορείτε να καταλάβετε εάν χρειάζεστε περισσότερο ύπνο εάν αισθάνεστε ευερέθιστοι, έχετε ατονία, δεν έχετε διαύγεια ή λαχταρείτε ζαχαρούχα ποτά. Προσέξτε αυτά τα συμπτώματα και εάν συνεχιστούν για περισσότερες από τρεις με τέσσερις ημέρες σερί, κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι να κοιμάστε και να μην καταφεύγετε σε καφεΐνη ή ενεργειακά ποτά”.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις