Υγεία

Σκοτώνουν τον καρκίνο με… έρπη!

Βρετανοί επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά τον ιό του έρπη και κατάφεραν να θεραπεύσουν ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο.
Αν και οι δοκιμές έγιναν σε μόλις 17 άτομα που έπασχαν από καρκίνο του λαιμού, της γλώσσας και του στόματος οι επιστήμονες στο νοσοκομείο του Λονδίνου είναι αισιόδοξοι πως βρίσκονται μπροστά σε μια νέου είδους θεραπεία.
Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με τις κλασικές μεθόδους χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας. Οι γιατροί με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στους περισσότερους από τους ασθενείς.
Το 35% – 55% των ασθενών που ακολουθούν την κλασική αντικαρκινική θεραπεία, χωρίς τη βοήθεια του ιού του έρπη, επανεμφανίζουν όγκους μετά από δύο χρόνια, αντίθετα όσοι ακολούθησαν τη νέα μέθοδο φαίνεται ότι είχαν πιο ευεργετικά αποτελέσματα.


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι η νόσος Lyme που «χτύπησε» τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ – Πώς εκδηλώνεται η αρρώστια που μεταδίδεται από τσιμπούρια
Είναι ένα κοκκινωπό εξάνθημα που εξαπλώνεται σταδιακά, περιφερειακά από το σημείο του τσιμπήματος - Το εξάνθημα μπορεί να εκδηλωθεί από 2 έως 90 ημέρες μετά το τσίμπημα
Τζάστιν Τίμπερλεϊκ
Ανιδρωσία: Η σπάνια διαταραχή που προκάλεσε τη θερμοπληξία στον 15χρονο στο Μέτσοβο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με αυτή τη διαταραχή, ενώ άλλοι την αναπτύσσουν αργότερα - Αιτίες, επιπλοκές και τρόποι αντιμετώπισης - Πότε επισκεπτόμαστε γιατρό
Mature woman suffering from heat stroke in the city, drinking water and touching her forehead. Heat wave in summer sunny days, Eyes closed and hydrating 2