Πρόκειται για ποσό που φτάνει τα 241 εκατ. ευρώ για την είσπραξη του οποίου, η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει και … διευκολύνσεις, με την καταβολή του σε 120 δόσεις.
Την ίδια στιγμή, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν φαίνεται να υποχωρούν. ‘Εχουν ήδη προετοιμάσει το νομικό τους οπλοστάσιο για αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και δηλώνουν έτοιμοι να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς όπως λένε, δεν υπάρχει γι’αυτούς ανοιχτή υπόθεση.
Τι διεκδικεί το κράτος με την νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών κ.κ. Α. Ξανθός και Ε. Τσακαλώτος, καθώς επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης και η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου, οι οποίοι και εξουσιοδοτούνται να ορίσουν τη διαδικασία παρακράτησης και απόδοσης των ποσών, με κοινή τους απόφαση (ΚΥΑ).
Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr